Skip navigation

Talviautoilijan muistilista 2023

Talvi tulee, oletko autoilija valmis?

Autoilijana olet taatusti laittanut merkille syksyn merkit: puista tippuvat ruskan värjäämät lehdet, aamuisin jäinen ja huurteinen tuulilasi, liukkaalta näyttävät tienpinnat. Nämä ovat selviä merkkejä kulman takana odottavasta talvesta. Mitä kylmän vuodenajan koittaminen tarkoittaa auton omistajalle?

Kokosimme sinulle kätevän muistilistan, jonka avulla voit huoleta huristella kohti talvisilla ajoteitä!

1. Auton sisätilan- ja moottorinlämmitin

Onko autossasi käytössä esimerkiksi lohkolämmitin? Suunnitteletko sisätilalämmittimen asentamista? Tiestikö, että moottorin esilämmitys vähentää auton hiilidioksidi- ja hiilivetypäästöjä, ensimmäisten kilometrien matkalla jopa 80%. Moottorin esilämmitys vähentää moottorin kulumista, ja pudottaa oleellisesti polttoaineen kulutusta verrattuna kylmäkäynnistyksen.

Tarkista ennen pakkasten tuloa moottorilämmittimen kunto ja sisätilalämmittimen sisätilapistokkeen toimivuus, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Tule meille Lapland Car Centerille, me testaamme ja huollamme lämmittimet ja pistokkeet valmiiksi!

2. Testaa akun kunto

Auton akku voi joskus tehdä tenän kriittisellä hetkellä. Kovat pakkaset voivat koitua heikon akun kohtaloksi, joten akun kunto kannattaa testata hyvissä ajoin. Tule meille testaamaan autosi akun kunto, ja tilataan sekä asennetaan tarvittaessa uusi akku vanhan tilalle ennen talven paukkupakkasten tuloa.

lapland car center

3. Talvirenkaiden vaihto

Nyt on paras aika tarkistaa talvirenkaiden kunto! Oli sinulla kitka- tai nastarenkaat, kiinnitä huomiota renkaidenvaihdon yhteydessä oikeisiin rengaspaineisiin, nastojen määrään ja renkaan urasyvyteen (vähimmäisraja 3 mm, suositeltu 5 mm). Muista tarkista renkaan pyörimissuunta asennettaessa.

Suomen tieliikennelaki määrää autoilijoita käyttämään talvirenkaita 1.11.-31.3., jos keli sitä vaatii sekä myös muulloin, kun säätila sitä edellyttää.

Tee talvirenkaiden vaihtamisesta helppoa ja hurauta Lapland Car Centerille! Varaa aika talvirenkaiden vaihtoon soittamalla meille vaikka heti!

4. Auton nesteiden tarkastus ja vaihto

Auton huoltotoimenpiteet ulottuvat myös auton erilaisiin nesteisiin. Suosittelemme vaihtamaan moottoriöljyt säännöllisesti viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman ajokilometrimäärän jälkeen. Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa öljyt kerran vuodessa. Kuten tiedät, Suomen ajo-olosuhteet ovat autolle kuluttavia ja erityisesti talvi on raju vuodenaika auton moottorille, joten pidä siitä hyvää huolta! Muista myös tarkistaa, että tuulilasinpesuneste on pakkasenkestävää.

Laadukas moottoriöljy suojaa moottoria kaikissa, myös haastavissa olosuhteissa. Meiltä saat laadukkaat Champion-moottoriöljyt joka koneelle kätevässä pakkauskoossa (5L) ja kätevät Autoprofi-tuotteet omatoimiseen polttomoottoreiden huoltoon ja puhdistukseen. Me myös vaihdamme öljyt puolestasi! Varaa aika öljynvaihtoon.

5. Auton ulkopintojen huolto

Pidennä auton maalipinnan ikää säännöllisellä huollolla. Voit hidastaa autosi maalipinnan himmenemistä, irtokivien aihettamien vaurioiden leviämistä ja muuta autokorin korrosiota parhaiten pesemällä säännöllisesti. Esimerkiksi talvisilla ja liukkailla teillä käytetään paljon suolaa, joka kuluttaa paljon auton maalipintaa. Lue lisää autopesun hyödyistä.

Lapland Car Center palvelee Rovaniemellä

Talviautoilijan paras ystävä on palvelelva ja luotettava autohuoltamo! Paikallinen Lapland Car Center tuntee Lapin autoa haastava talviolosuhteet ja huolehtii autosi kunnosta tilanteessa kuin tilanteessa. Varaa aika huoltoon soittamalla tai ottamalla yhteyttä vaikkapa WhatsAppilla!